اصول فريز کردن مواد غذايي
اصول فريز کردن مواد غذايي
اصول فريز کردن مواد غذايي
نويسنده:مهندس مسيح انصاري دزفولي
فريزرتان را در يک مکان خنک، خشک و جايي که درجه حرارت ثابت باشد، قرار دهيد. کمتر از سه چهارم حجم فريزرتان را پرکنيد. غذاهاي فريزشده را به موقع مصرف کنيد. در فريزر را فقط در موارد لزوم باز کنيد. نسبت به برچسب انرژي بر روي فريزرتان دقت کنيد. از بسته شدن در فريزر، مطمئن شويد. چنانچه فريزر شما يخ مي زند، يخ هاي آن را مرتبا خارج کنيد.
ظروف مخصوص فريز کردن: امروز ظروف فريزري از جنس پلاستيک، شيشه، آلومينيوم و يا مقواهاي کاغذي روغني ساخته شده اند که براي بسته بندي مناسب مي باشند. لازم به يادآوردي است که معمولا اين ظروف قابل استفاده مجدد هستند.
پرکردن فريزر: دماي فريزر را روي 18- درجه سانتيگراد و يا حتي پايين تر تنظيم کنيد قبل از پرکردن فريزر دماي آن را به مدت 24 ساعت بر روي 18 درجه سانتيگراد قرار دهيد. تا انجماد سريع تر انجام گيرد. غذاها را بلافاصله پس از بسته بندي فريز کنيد. فريزر را بيش از اندازه پر نکنيد، زيرا سرعت يخ زدن کم مي شود. و غذاها کيفيتشان را از دست مي دهند. غذاهاي بسته بندي شده را به گونه اي بچينيد که بسته هايي را که زودتر احتياج داريد، سريع تر پيدا کنيد.
فهرست فريزري: فهرستي از کليه مواد داخل فريزر تهيه کرده و تاريخ فريز کردن مواد غذايي را درآن يادداشت کنيد . اين فهرست باعث مي شود از انبار کردن و نگهداري طولاني مدت مواد غذايي که کيفيت آنها را پايين مي آورد، خودداري کنيد.
خروج غذاها از انجماد: وقتي ماده غذايي در حال خروج از انجماد است بلورهاي يخ ذوب مي شوند و مايع (عصاره) ماده غذايي از آن خارج مي گردد. اين حالت نشان مي دهد که سرعت يخ زدن کند بوده است، زيرا در غير اين صورت بلورهاي يخ کوچک هستند و زماني که ماده غذايي از حالت انجماد خارج مي شود، مايعي به بيرون تراوش نمي کند. ماده غذايي بايد آهسته و کنترل شده از انجماد خارج شود تا فرصت کافي براي گرفتن رطوبت از دست داده را داشته باشد و بيشتر به فرم طبيعي باز گردد. براي اين کار قرار دادن ماده غذايي در يخچال مطمئن ترين روش است، زيرا خروج از انجماد، در دماي اتاق فرصت رشد و فعاليت را به ميکروب ها مي دهد.
قطع شدن برق فريزر: اگر برق فريزر قطع شود، چنانچه غذا شروع به ذوب شدن کرد، اما هنوز بلورهاي يخ اطراف آن باشد، مي توان آن را دوباره منجمد کرد. اگر يخ غذا ذوب شد، اما دماي ماده غذايي حدود 4 درجه سانتيگراد باشد، اين ماده غذايي را نيز مي توان مجددا منجمد کرد. به طور کلي اگر غذايي که از حالت انجماد خارج شد، براي خوردن مناسب باشد، براي دوباره منجمد کردن نيز مناسب است.
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}